(Video) Reportaj NTV despre victoria echipei de futsal Balkan Pharmaceuticals

Medaliata cu argint în sezonul trecut și finalista Cupei Moldovei - Râmbcom, a început anul cu stângul după ce a cedat în etapa a 8-a a campionatului intern la futsal scor 0:2 cu echipa Balkan Pharmaceuticals. 

Echipa antrenată de Vasile Arlet a încercat să-și ia revanșa pentru înfrângerea suferită în prima etapă însă cu acest lucru nu au fost de acord cei de la Balkan Pharmaceuticals. Mihail Bogaciuc a deschis scorul în prima repriză, iar Alexei Untilov a stabilit scorul final. Pe final de meci, cei de la Râmbcom au avut ocazia să reducă din diferență, însă au ratat un penalty.

În urma acestei victorii, Balkan a urcat pe ultima treaptă a podiumului (locul 3).

detalii Miercuri, 17 Ianuarie 2018

Echipa de futsal Balkan Pharmaceuticals învinge vice-campioana FC Râmbcom

Duminică, 14 ianuarie, a avut loc meciul etapei a 8-a a campionatului național de futsal. Bătălia s-a dat între echipa companiei Balkan Pharmaceuticals și vice-campioanei sezonului trecut FC Râmbcom. Băieții noștri au reușit un rezultat splendid, marcând câte un gol în fiecare repriză. Meciul a finalizat cu scorul de 0:2 în favoarea Balkan Pharmaceuticals. Au marcat Alexei Untilov și Mihai Bogaciuc, care a fost desemnat și tânărul jucător al lunii decembrie. Victor Moldovan, goalkeep-erul echipei Balkan Pharmaceuticals a reușit o intervenție extraordinară, apărând un penalty.

detalii Luni, 15 Ianuarie 2018

Pastile pentru terapia corpului și teatru pentru terapia sufletului

Pastile pentru terapia corpului și teatru pentru terapia sufletului. În prag de sărbători, Balkan Pharmaceuticals a susținut campania „Vino cu bunicii la teatru” din cadrul proiectului social „60plus”, încurajându-i pe tineri să-și invite bunicii la teatru, oferindu-le celor din urmă bilete gratuite.

Vasile Cazacu, directorul Balkan Pharmaceuticals: „Înțelegem faptul că pe lângă afaceri trebuie să fim social responsabili și să ajutăm persoanele care au nevoie”.

Orice gratuitate costă, astfel, compania farmaceutică Balkan Pharmaceuticals s-a implicat, inclusiv financiar, într-o campanie mai largă de susținere a persoanelor în etate.

detalii Miercuri, 03 Ianuarie 2018

Balkan Pharmaceuticals a donat 100 mii lei familiei Rotaru

Vasile Cazacu, directorul companiei Balkan Pharmaceuticals, a oferit astăzi - 30 decembrie 2017 - în cadrul emisiunii Da sau Nu cu Dan Negru, o donație în valoare de 100 000 lei pentru familia Rotaru din satul Dumbrăveni, raionul Soroca, care numără 11 membri (părinții și cei 9 copii).

detalii Simbata, 30 Decembrie 2017

Responsabilitatea socială a companiei Balkan Pharmaceuticals

Crearea şi dezvoltarea de la zero a unei afaceri presupune, pe lângă resurse financiare, o viziune pe termen lung, grijă faţă de angajaţi şi faţă de consumatori. Iar odată cu creşterea companiei, creşte şi responsabilitatea acesteia faţă de societate. Un exemplu în acest sens este compania românească „Balkan Pharmaceuticals”, fondată acum 11 ani în Republica Moldova.

detalii Joi, 28 Decembrie 2017

Compania Balkan Pharmaceuticals susţine campania „Vino cu bunicii la teatru”

Balkan Pharmaceuticals susţine campania „Vino cu bunicii la teatru”, o iniţiativă a Programului social „60 plus”, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Astfel, timp de o lună, la fiecare bilet cumpărat la spectacolele Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, vizitatorii vor primi unul gratuit, la prezentarea legitimaţiei de pensionar a unuia dintre bunici sau părinţi 60+. Biletele gratuite sunt eliberate graţie fondurilor oferite de Balkan Pharmaceuticals.

detalii Joi, 14 Decembrie 2017

La București, cu sprijinul financiar al Balkan Pharmaceuticals, a avut loc o lansare de carte pentru copii

Luiza Ciolac, Anne Chirițescu și Biblioteca „Luceafărul” din București, în parteneriat cu fabrica de medicamente Balkan Pharmaceuticals din Chișinău, au organizat pe 02 noiembrie 2017, lansarea cărții ilustrate „Aniţa-cu-Bundiţa şi minunatele ei călătorii în Lumea Lumilor împreună cu năzdrăvanul Duţă-Ghinduţă”.

detalii Joi, 02 Noiembrie 2017

Balkan Pharmaceuticals a amenajat un spaţiu de joacă şi odihnă la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de recreere pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie 2017, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău. Zona a fost renovată şi amenajată de către fabrica de medicamente „Balkan Pharmaceuticals”, pentru a permite copiilor să se simtă ca acasă, chiar dacă sunt nevoiţi temporar să se afle în spital.

detalii Joi, 19 Octombrie 2017

O carte de poveşti pentru copii a fost lansată la Chișinău, cu susţinerea companiei Balkan Pharmaceuticals

Fabrica de medicamente Balkan Pharmaceuticals, în parteneriat cu Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă” a organizat pe 19 octombrie 2017, lansarea cărții ilustrate „Aniţa-cu-Bundiţa şi minunatele ei călătorii în Lumea Lumilor împreună cu năzdrăvanul Duţă-Ghinduţă”, autori Luiza Ciolac, Anne Chiriţescu, România.

detalii Joi, 19 Octombrie 2017

(Video) Hidroreg - hidratează-te cu cap, nu doar cu apă!

Medicamentul Hidroreg abordat în cadrul emisiunii Discută cu Galina - Unica.md | Revistă online dedicată femeilor din Moldova

detalii Luni, 31 Iulie 2017

Hidroreg — potolește-ți setea cu cap!

În timpul verii, pericolul de deshidratare crește semnificativ. Vremea caldă, intensitatea activității fizice, diareea sau voma pot fi cauze ale deshidratării. Trebuie luat în considerare faptul că, împreună cu transpirația, omul pierde o cantitate uriașă de substanțe utile și oligoelemente. Dacă beți numai apă - acest lucru nu va restabili nivelul de electroliți și nu vă potoli setea decât pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece apa fără electroliți este eliminată rapid din organism. Dar avem o soluție la această problemă!

detalii Simbata, 01 Iulie 2017

(Articol) Medicamente calitative la prețuri raționale

Un articol în revista Sanatate despre calitatea, laboratorul, personalul și echipamentul companiei Balkan Pharmaceuticals.

"Complexul dispune de cele mai moderne sisteme și echipamente. Datorită acestor instrumente moderne, se efectuează o analiză fizico-chimică precisă a medicamentelor. Materia primă utilizată în fabricarea medicamentelor este supusă unui control detaliat."

detalii Joi, 15 Iunie 2017

(Articol) Medicamente compensate de la Balkan Pharmaceuticals

Articol publicat în ediția Aprilie-Mai a revistei Aquarelle, despre medicamentele compensate fabricate de compania Balkan Pharmaceuticals.

detalii Joi, 01 Iunie 2017

Agenția medicamentului și dispozitivelor medicale a certificat GMP fabrica Balkan Pharmaceuticals

La 26.06.2017, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a Republicii Moldova a eliberat fabricii de medicamente Balkan Pharmaceuticals - Certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricație a medicamentelor (GMP) de uz uman, în privința produselor sterile (preparate aseptice - lichide volume mici și suspensii injectabile, preparate sterilizate final), produse nesterile (capsule, comprimate, pulberi pentru soluții/suspensii de uz oral) dar și a testelor pentru controlul calității.

detalii Vineri, 26 Mai 2017

(Articol) Politica de control a calității - garantul succesului

Articol publicat în ediția Martie-Aprilie a revistei Aquarelle, despre politica de control a calității pentru medicamentele companiei Balkan Pharmaceuticals.

detalii Luni, 01 Mai 2017

(Video) Excursie prin fabrica celui mai mare producător de medicamente

Reportaj realizat de portalul madein.md, despre procesul de producere din fabrica celui mai mare producător de medicamente din Republica Moldova și regiune - Balkan Pharmaceuticals. Reportajul a fost filmat în perioada de pregătire a spațiilor pentru transferul de producție la noua fabrică din or. Sîngera.

detalii Vineri, 14 Aprilie 2017

Balkan Pharamaceuticals - contribuția pentru un trai mai calitativ

Revista Sănătate a publicat un articol despre activitatea, calitatea și planurile de viitor ale companiei Balkan Pharmaceuticals.

"Balkan Pharmaceuticals este un complex unic de producție, dotat cu cele mai recente sisteme și echipamente. Fabrica oferă o oportunitate de a crește volumul producției de medicamente, de a oferi peste 400 de locuri de muncă și de a extinde pieța produselor farmaceutice și către țările UE și CSI."

detalii Miercuri, 05 Aprilie 2017

Balkan Pharmaceuticals a premiat specialiştii din domeniul medical în cadrul Balului de Primăvară Aquarelle

Compania farmaceutică Balkan Pharmaceuticals a susţinut Balul de primăvară organizat de Aquarelle. În cadrul evenimentului, Balkan Pharmaceuticals a premiat cei mai buni specialişti din domeniul medical de la noi din ţară.

 

Cea de-a 14-a ediţie a Balului de primăvară a fost dedicată tuturor femeilor. Tradiţional, Balul a inclus ceremonia de decernare a premiilor Aquarelle şi un concert la care au evoluat interpreții autohtoni.

detalii Marti, 04 Aprilie 2017

Balkan Pharmaceuticals a deschis în Moldova una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est

În scopul dezvoltării unei societăţi sănătoase şi creşterii speranţei de viaţă, populaţia Republicii Moldova are nevoie de preparate medicamentoase calitative, la un preţ admisibil. Urmărind acest obiectiv, сompania Balkan Pharmaceuticals a inaugurat joi, 20 octombrie 2016 una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est.
 

Noul complex de producere din oraşul Sângera este o investiție românească importantă ce va permite crearea a peste 400 de locuri de muncă.

detalii Joi, 20 Octombrie 2016

Balkan Pharmaceuticals a susținut primul simpozion național de Oncologie din Republica Moldova

Joi, 13 octombrie 2016, în incinta Institutului Oncologic din Republica Moldova a avut loc ceremonia de inaugurare a Simpozionului Național de Oncologie cu participare internațională. Evenimentul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Institutul Oncologic și Societatea Oncologică din Republica Moldova, cu susținerea financiară a companiei Balkan Pharmaceuticals.

detalii Vineri, 14 Octombrie 2016

VIDEO. Vizita la fabrica Balkan Pharmaceuticals a unui jurnalist din Franţa

În februarie 2016, Balkan Pharmaceuticals l-a primit în vizită pe jurnalistul francez Xavier Deleu la fabrica sa de producere a medicamentelor din Chișinău.


Pe parcursul vizitei, jurnalistul a avut ocazia să vadă spaţiile cu acces redus din interiorul fabricii din Chișinău şi să discute cu administraţia companiei şi unii angajaţi. Jurnalistul a făcut o vizită şi la fabrica nouă din Sîngera a Balkan Pharmaceuticals, amenajată în proporţie de 85%. La final, echipa de filmare a vizitat şi cel mai mare depozit de medicamente din Republica Moldova, de unde sunt redistribuite în farmacii majoritatea produselor Balkan Pharmaceuticals.

detalii Luni, 20 Iunie 2016

Balkan Pharmaceuticals a susţinut cea de-a 6-a ediţie a Congresului Medical Internaţional „MedEspera”

În perioada 12-14 mai 2016, la Chişinău a avut loc Congresul Medical Internaţional pentru studenţi şi tineri medici „MedEspera”. Aflat la cea de-a 6-a ediţie, evenimentul a întrunit peste 850 de participanţi, studenţi şi medici cu renume  din România, Ucraina, Germania, Rusia, Lituania, Israel și Armenia.


Congresul Medical Internaţional este o ocazie pentru tinerii cercetători din țară și din străinătate să efectueze un schimb de experiență și să se familiarizeze cu cele mai recente descoperiri științifice în domeniul medicinei și farmaceuticii.
 Cele mai bune cercetări ale studenţilor au fost premiate cu diplome de către conducerea universităţii.

detalii Luni, 16 Mai 2016

Echipa de futsal sponsorizată de compania Balkan Pharmaceuticals a câştigat Liga Kelme A promovând în prima ligă valorică

Echipa de fotbal de sală Balkan Pharmaceuticals a câştigat Liga Kelme A, al doilea ca valoare campionat de futsal din Moldova, promovând în prima ligă valorică. Meciul final a avut loc între finalistele „Balkan Pharmaceuticals” şi „Moldova U-21”. Scor final 9:7 pentru echipa sponsorizată de compania Balkan Pharmaceuticals.

detalii Marti, 03 Mai 2016

Un jurnalist francez în vizită la fabrica Balkan Pharmaceuticals

Balkan Pharmaceuticals l-a primit în vizită luni, 1 februarie 2016, pe jurnalistul francez Xavier Deleu la fabrica sa de producere a medicamentelor din Chișinău.


Pe parcursul vizitei, jurnalistul a avut ocazia să vadă spaţiile cu acces redus din interiorul fabricii din Chișinău şi să discute cu administraţia companiei şi unii angajaţi. Jurnalistul a făcut o vizită şi la fabrica nouă din Sîngera a Balkan Pharmaceuticals, amenajată în proporţie de 85%. La final, echipa de filmare a vizitat şi cel mai mare depozit de medicamente din Republica Moldova, de unde sunt redistribuite în farmacii majoritatea produselor Balkan Pharmaceuticals.

detalii Luni, 01 Februarie 2016

Balkan Pharmaceuticals vă felicită cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Fiecare sfârșit de an este un bun prilej pentru totalurile realizărilor obţinute, dar și o ocazie potrivită pentru a face planuri de viitor. Pe parcursul anului care a trecut, compania noastră a continuat să producă medicamente calitative și accesibile pentru oameni și a reușit să se mențină pe lista celor mai importante companii farmaceutice din Republica Moldova.

detalii Joi, 24 Decembrie 2015

Balkan Pharmaceuticals susţine financiar o echipă de fotbal de sală din Moldova

Este deja o practică obişnuită în marile companii să contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din comunitatea în care îşi desfăşoară afacerea. Şi în Republica Moldova sunt din ce în ce mai mulţi antreprenorii ce înţeleg de ce este bine să ajuţi, fie prin susţinerea domeniului ştiinţific, donaţii sau susţinerea tinerilor talentaţi în diferite domenii.


Încă de la începutul activităţii, ca parte a politicii sale de responsabilitate socială corporativă, compania farmaceutică autohtonă, Balkan Pharmaceuticals, sprijină desfăşurarea diferitor evenimente cu profil medical şi farmaceutic şi promovează modul de viaţă sănătos.

detalii Marti, 10 Noiembrie 2015

Numărul cuplurilor din Moldova care nu pot avea copii s-a dublat în ultimii ani

În ultimii ani, numărul de cupluri din Moldova care nu pot avea copii a crescut. Datele statistice arată că 22 de cupluri din 100 nu pot concepe un copil, una dintre cauzele acestei situaţii fiind infertilitatea la bărbaţi.


Specialiştii atenţionează asupra mai multor factori care duc la apariţia infertilităţii masculine. Printre aceştia pot fi dezechilibrul hormonal, un stil de viaţă incorect (fumat, consum de alcool în exces), relaţiile sexuale neprotejate, infecţii ale tractului reproductiv (prostata) ş.a.

detalii Simbata, 24 Octombrie 2015

Primul curs de instruire al asistenţilor medicali, organizat cu suportul Balkan Pharmaceuticals

În ultimii ani, spitalele din Moldova se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale. Din cauza salariilor mici şi a condiţiilor nefavorabile în care sunt nevoiţi să lucreze, o mare parte din specialiştii din sistemul medical aleg să plece peste hotare în căutarea unui serviciu mai bine plătit.


Datele statistice arată că numărul asistenţilor medicali care activează în spitalele din ţară este în scădere. Dacă în 2012 în Moldova activau 22.760 asistenţi medicali, în 2014, numărul specialiştilor în domeniu s-a redus cu circa 800 (21.971). Astfel, în majoritatea cazurilor, medicii sunt nevoiţi să îndeplinească responsabilităţile cadrelor care lipsesc din sistem, adică să lucreze dublu sau triplu.

detalii Marti, 13 Octombrie 2015

Balkan Pharmaceuticals participă la cea de-a 4-a ediţie a Congresului Naţional de Oncologie

În perioada 8-9 octombrie 2015, compania Balkan Pharmaceuticals participă la cea de-a 4-a ediţie a Congresului Naţional de Oncologie. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la fondarea Institutului Oncologic din Republica Moldova.

 

La congresul cu genericul „Modernizarea serviciului oncologic în contextul integrării europene” au fost invitaţi cercetători ştiinţifici şi medici oncologi din Moldova, România, Ucraina şi Rusia.

 

„Vreau să remarc că acest eveniment este extraordinar de important în ştiinţa academică, în ştiinţa medicală din Moldova. Implementările savanţilor în managementul serviciilor oncologice, în diagnosticul precoce, în tratamentul chirurgical, chimioterapeutic, radioterapeutic vor duce la ameliorarea asistenţei oncologice a populaţiei din ţara noastră”, a menţionat Gheorghe Ţâbârnă, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, membru al Academiei de Ştiinţe din Moldova.

 

 

detalii Vineri, 09 Octombrie 2015

Balkan Pharmaceuticals participă la cea de-a 4-a ediţie a Congresului internaţional al societăţii de anesteziologie şi reanimatologie

În perioada 8 - 10 septembrie 2015, compania Balkan Pharmaceuticals participă la cea de-a 4-a ediție a Congresului Internațional al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Moldova.

Compania susţine desfășurarea evenimentului şi este unul din sponsorii acestuia. La standul Balkan Pharmaceuticals, vizitatorii se pot informa despre preparatele din ramura medicamentelor cu efect antiinflamator și analgezic precum DEXKETOPROFEN sau cele cu acțiuni asupra sistemului cardio-vascular precum HEPARINA. 

detalii Joi, 10 Septembrie 2015

Balkan Pharmaceuticals şi-a prezentat medicamentele la evenimentul ce a marcat 120 de ani de la fondarea Spitalului Clinic de Psihiatrie

Compania Balkan Pharmaceuticals şi-a prezentat medicamentele cu efect asupra sistemului nervos în cadrul conferinţei ştiinţifico-practice organizate cu ocazia aniversării a 120 ani de activitate a Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chişinău.
 

Evenimentul este organizat anual pe 10 iulie, în acest an fiind invitați cercetători științifici și medici psihiatri din spitalele din Moldova, România și Rusia. La conferinţă medicii au prezentat unele rezultate ale cercetărilor efectuate, au descris efectele unor preparate asupra diferitor forme de tulburări mintale, metode de tratament şi produse care s-au dovedit a fi eficiente pe parcurs.

detalii Luni, 13 Iulie 2015

Balkan Pharmaceuticals a finanţat editarea unui ghid pentru stomatologi

Compania Balkan Pharmaceuticals a finanţat publicarea Ghidului „Farmacoterapia afecţiunilor stomatologice”, editată la Chișinău, în 2014. Publicaţia este dedicată cadrelor didactice şi medicilor practicieni, dar şi studenţilor de la Universitatea de medicină.
 

Cartea este rezultatul colaborării între un număr important de specialişti şi constituie o colaborare în premieră între specialiştii şi cadrele didactice de la USMF „N. Testemiţanu” din Chișinău şi de la UMF „Gr. T. Popa” din Iaşi, România.

detalii Luni, 12 Ianuarie 2015

Compania Balkan Pharmaceuticals vă felicită cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Cu ocazia luminoaselor sărbători de iarnă, compania farmaceutică Balkan Pharmaceuticals vă adresează cele mai calde salutări şi urări de bine.
 

Vă dorim sănătate, pace în suflet, bucurii, bunăstare şi prosperitate. Fie ca Anul Nou să vă aducă noi succese, căldură în casă şi multă, multă fericire.
 

Crăciun fericit şi un An Nou plin de bucurii!

detalii Marti, 30 Decembrie 2014

Balcan Pharmaceuticals susţine ştiinţa farmaceutică din Moldova

Facultatea de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a sărbătorit, pe 31 octombrie 2014, 50 de ani de la fondare și 80 de ani de la nașterea profesorului universitar Vasile Procopișin. La ceremonia de aniversare, care a avut loc la Palatul Republicii, au venit reprezentanții celor 45 de promoții de farmaciști, cadre didactice, reprezentanții universităților de medicină și farmacie din România, Ucraina și Rusia.

detalii Vineri, 31 Octombrie 2014

Balkan Pharmaceuticals - producătorul autohton cu cel mai mare număr de medicamente înregistrate în 2013

Industria farmaceutică naţională a înregistrat anul trecut o creștere a volumului producerii - de la 32,74 mln.USD în anul 2012, la 35,96 mln USD în 2013, sau cu 9,83% mai mult. Totodată, volumul vânzărilor pe piaţa internă a Republicii Moldova în anul 2013 s-a diminuat neesenţial comparativ cu 2012, iar exporturile au crescut cu 21,93%, constituind 13,9 mln. USD. 

detalii Miercuri, 21 Mai 2014

Compania Balkan Pharmaceuticals finanţează publicarea a 3 manuale de farmacologie

În anul 2013, cu susţinerea financiară a companiei Balkan Pharmaceuticals, la Chișinău au fost publicate 2 manuale şi un ghid pentru studenţii şi rezidenţii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, dar şi pentru farmacişti şi specialiştii care elaborează medicamente.


Fiind o companie care activează în domeniul farmaceutic din 2007, Balkan Pharmaceuticals acordă o atenţie deosebită susţinerii iniţiativelor şi cercetărilor ştiinţifice în acest domeniu. Printre autorii acestor publicaţii se regăsesc angajaţii companiei Balkan Pharmaceuticals, care deţin titluri didactice şi ştiinţifice.

detalii Luni, 02 Decembrie 2013

Investiţiile româneşti în R. Moldova – model de urmat pentru investitorii europeni

În perioada 5 – 6 noiembrie 2013, la Chişinău se desfăşoară cea de-a III-a reuniune a Comisiei comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul Republicii Moldova şi cel al României.

Din partea română, delegaţia este condusă de co-preşedintele CCIE, senatorul Florin Constantinescu, iar Parlamentul moldovean este reprezentat de Ana Guţu, Președinta Comisiei politică externă a parlamentului RM, Co-Preşedintă a CCIE.

detalii Miercuri, 06 Noiembrie 2013

(FOTO) BALKAN PHARMACEUTICALS PARTICIPĂ LA CONGRESUL DE GASTROENTEROLOGIE ŞI HEPATOLOGIE

Compania Balkan Pharmaceuticals participă la „Congresul al III-lea de Gastroenterologie şi Hepatologie cu participare internaţională", care se desfăşoară în perioada 20 – 21 iunie 2013, la Spitalul Clinic Republican din Chişinău.


La congres au fost invitaţi cercetători ştiinţifici şi echipe de medici din Moldova, Cehia, România, Ucraina, Azerbaidjan, care prezintă rezultatele activităţii lor de cercetare şi inovare în domeniul tratării bolilor sistemului digestiv, dar şi experienţe clinice de ultimă oră.

detalii Joi, 20 Iunie 2013

BALKAN PHARMACEUTICALS AJUTĂ ÎN LUPTA CU CANCERUL

În perioada 3-8 iunie, în Moldova, se marchează „Săptămâna Anticancer”. În ultimii 25 de ani numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în creştere. Conform datelor Institutului Oncologic, în anul 2012, au fost luaţi la evidenţă 8204 bolnavi primari, în creştere faţă de anul precedent (8080). Lupta cu cancerul au pierdut-o 5734 persoane în 2012, cu 102 cazuri mai mult decât în anul precedent. Totodată, a crescut şi numărul de pacienţi la care tumorile s-au depistat în primele stadii (37,5% în 2012, faţă de 34,3% în 2011), când boala poate fi tratată, iar pacienţii reabilitaţi.

detalii Simbata, 08 Iunie 2013

ÎN LUPTA CU CANCERUL: BALKAN PHARMACEUTICALS A DONAT MEDICAMENTE ÎN VALOARE DE 1,5 MLN LEI INSTITUTULUI ONCOLOGIC

Astăzi, 7 iunie, la Institutul Oncologic a avut loc evenimentul de donare a unui lot de medicamente în valoare de 1,5 milioane lei din partea companiei Balkan Pharmaceuticals către IMSP Institutul Oncologic.
 

Compania farmaceutică a donat 600 de cutii de Letrozol şi 600 de cutii de Anastrozol, preparate anti-hormonale, care se administrează mai ales femeilor cu cancer a glandei mamare şi de col uterin. Rolul acestor medicamente este să stopeze emisia de hormoni, care, în caz contrar, duc la progresarea maladiei.

detalii Vineri, 07 Iunie 2013

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, ANDREI USATÎI A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL DE DONARE A UNUI LOT DE MEDICAMENTE PENTRU IMSP INSTITUTUL ONCOLOGIC

La eveniment au mai participat Victor Cernat, Directorul general al IMSP Institutul Oncologic, Silviu Chiru, Director general al Companiei „Balkan Pharmaceuticals", Alexandru Coman, Director general al Agenţiei Medicamentului, precum şi medicii din cadrul IMSP Insitutului Oncologic.
 

Donaţia, a cărei valoare constituie circa 1,5 mil. lei, a fost oferită de „Balkan Pharmaceuticals" şi presupune 600 de cutii de Letrozol şi Anastrozol, preparate care se administrează deseori femeilor cu cancer a glandei mamare şi de col uterin. Rolul acestor medicamente este să stopeze emisia de hormoni, care, în caz contrar duc la progresarea maladiei.

detalii Vineri, 07 Iunie 2013

INSTITUTUL ONCOLOGIC A PRIMIT MEDICAMENTE DE 1,5 MILIOANE DE LEI, DONATE DE O COMPANIE FARMACEUTICĂ

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi, directorul Institutului Oncologic Victor Cernat şi cel al Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, au participat la recepţia medicamentelor donate de Balkan Pharmaceuticals.


Cele 600 de cutii de Letrozol şi 600 de cutii de Anastrozol, donate de Balkan Pharmaceuticals, vor fi utilizate în tratamentul femeilor bolnave de cancer al glandei mamare şi de col uterin.

detalii Vineri, 07 Iunie 2013

Medicamente de 1,5 mln de lei, donate Institutului Oncologic

Un lot de medicamente în valoare de 1,5 milioane lei au fost donate astăzi Institutului Oncologic din Chișinău. Donația a fost făcută în cadrul campaniei „Ajută în lupta cu cancerul", inițiată de compania Balkan Pharmaceuticals.

detalii Vineri, 07 Iunie 2013

CURAJUL DE A INVESTI ÎN MOLDOVA. EXEMPLUL BALKAN PHARMACEUTICALS

Odată cu aprobarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare „Moldova 2020", ţara a pornit pe calea unui nou model de dezvoltare economică, prin înlocuirea modelului iniţial, bazat preponderent pe consum, spre un model dinamic, bazat pe atragerea investiţiilor.
 

detalii Vineri, 29 Martie 2013

BALKAN PHARMACEUTICALS VA PRODUCE ANTIBIOTICE ÎN MOLDOVA

Premierul Vlad Filat a vizitat astăzi fabrica producătorului farmaceutic, aflată încă în fază de construcţie. Potrivit directorului general al companiei, Silviu Chiru, aici vor lucra circa 400 de angajaţi.
 

Fabrica de medicamente Balkan Pharmaceuticals din Sângera va produce antibiotice, relevă Info-Prim Neo. Premierul în exerciţiu Vlad Filat a mers astăzi în vizită la această fabrică aflată încă în construcţie. Prim-ministrul a precizat că exporturile de medicamente din Moldova vor fi tot mai frecvent prezente pe piaţa comunitară, după intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

detalii Miercuri, 20 Martie 2013

Prim-ministrul în vizită la Balkan Pharmaceuticals

Premierul Vlad Filat a vizitat astăzi fabrica producătorului farmaceutic, aflată încă în fază de construcţie. Fabrica de medicamente Balkan Pharmaceuticals din Sângera va produce antibiotice, relevă Info-Prim Neo. 

detalii Marti, 19 Martie 2013

BALKAN PHARMACEUTICALS CONSTRUIEŞTE ÎN SÎNGERA CEA MAI MARE FABRICĂ DE MEDICAMENTE DIN SUD-ESTUL EUROPEI

Peste 90% din medicamentele din Republica Moldova sunt importate. Moldovenii, pentru a se trata, plătesc şi costurile de import şi adaosul comercial al farmaciilor. Numai în 2012, suma pe care au cheltuit-o consumatorii pentru medicamente a crescut cu 21,3%, faţă de anul precedent şi a constituit 2,3 miliarde de lei. Preparatele medicamentoase ar fi mai accesibile pentru populaţie, dacă în Moldova ar creşte cota de medicamente produse local.

detalii Joi, 14 Februarie 2013