Cum ne recăpătăm tonusul după sezonul rece

Cum ne recăpătăm tonusul după sezonul rece

Odată cu începutul sezonului cald, după o iarnă cu temperaturi scăzute, în care majoritatea dintre noi obişnuim să petrecem mai mult timp în încăpere, organismul resimte anumite schimbări.


Iarna, nivelul de energie scade, pielea şi părul pot deveni deshidratate, iar din cauza frigului din perioada rece, care predispune la sedentarism, unele persoane pot lua kilograme în plus, pe fonul unei alimentaţii mai bogate în grăsimi.


Primăvara organismul necesită revigorare şi recăpătarea energiei. Un element important în acest sens este respectarea unui regim alimentar echilibrat, bogat în vitamine şi minerale şi cu mai puţine grăsimi. Hidratarea ajută la menţinerea elasticităţii pielii, a sănătăţii părului. De aceea, este benefic consumul de cât mai multă apă – circa 2 litri pe zi.


Practicarea sportului este o metodă eficientă care contribuie la menţinerea sănătăţii. Exerciţiile fizice, plimbările în aer liber, mersul pe jos, practicat zilnic, întăresc sistemul imunitar, ajută la menţinerea unei greutăţi corporale potrivite, redau tonusul fizic şi psihic.