Balkan Pharmaceuticals susţine Ziua Mondială a Sănătăţii

Balkan Pharmaceuticals susţine Ziua Mondială a Sănătăţii

Starea de sănătate este o preocupare majoră pentru fiecare dintre noi. Menţinerea sănătăţii este importantă pentru reducerea riscului apariţiei şi dezvoltării maladiilor şi afecţiunilor care dereglează funcţionarea normală a organismului.


Pe parcursul timpului, medicina a evoluat considerabil, astfel că în prezent este disponibilă o gamă largă de preparate, intervenţii şi sfaturi care ajută la păstrarea unei condiţii fizice şi psihice bune. Cercetările şi progresele în această direcţie sunt susţinute şi încurajate de către instituţii şi organizaţii medicale internaţionale.


În 1950, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a instituit Ziua Mondială a Sănătăţii, care marchează aniversarea fondării instituţiei cu 2 ani mai devreme, în 1948. Evenimentul este marcat anual pe 7 aprilie şi de fiecare dată abordează o tematică nouă, selectată în dependenţă de domeniul de interes prioritar pentru OMS. În anul curent, 2016, Ziua Mondială a Sănătăţii este dedicată luptei împotriva diabetului.


Balkan Pharmaceuticals, companie farmaceutică autohtonă, fondată în 2007, acordă o atenţie deosebită calităţii producţiei sale pentru a oferi consumatorilor preparate eficiente pentru asigurarea sănătăţii. Compania produce la moment 127 de denumiri de medicamente, printre care şi preparate care menţin sub control diabetul: Rovastin, Pentoxifilină, Losartan.


Balkan Pharmaceuticals încurajează un mod de viaţă sănătos prin practicarea sportului, susţinând financiar tinerii talentaţi în domeniu (echipa de fotbal de sală „Balkan Pharmaceuticals”). De asemenea, compania se remarcă prin colaborarea cu instituţii medicale din ţară, ce presupune donarea de preparate medicamentoase în scopul tratării pacienţilor şi organizarea campaniilor de informare a populaţiei. În 2013, Balkan Pharmaceuticals a iniţiat campania „Ajută în lupta cu cancerul”.