Cum ţinem diabetul sub control

Cum ţinem diabetul sub control

Diabetul zaharat este o boală cronică care duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge. Acest lucru se întâmplă deoarece pancreasul nu poate produce suficientă insulină pentru a transforma în energie zahărul din alimentele consumate.
 

Incapacitatea corpului de a produce insulină sau de a o utiliza duce în mod inevitabil la ridicarea nivelului de zahăr în sânge. Această condiție este cunoscută sub numele de hiperglicemie. Pe termen lung nivelurile ridicate de zahăr pot duce la deteriorarea diferitor organe și țesuturi ale corpului.
 

Principalele simptome ale diabetului zaharat sunt deseori setea și apetitul excesiv, oboseala, urinarea frecventă, scăderea bruscă în greutate a corpului, vederea neclară și altele.
 

Pentru a ține diabetul sub control este foarte important de a respecta tratamentul prescris de medicul specialist. Menținerea diabetului zaharat sub control ajută la prevenirea problemelor legate de inimă, sistemul nervos și picioare. În acest sens, vă propunem un set de reguli pentru evitarea complicațiilor.
 

1. Controlul greutății. Cursul spre o greutate sănătoasă ajută la ținerea glicemiei sub control. Medicul dumneavoastră, nutriţionistul sau un antrenor de fitness vă poate ajuta în stabilirea unui plan individualizat pentru dvs.;
 

2. Verificați nivelul zahărului din sânge de cel puțin două ori pe zi. Pe lângă aceasta, notați rezultatele zilnic, pentru a putea urmări progresul și observa cum alimentația și activitatea afectează nivelurile de zahăr;
 

3. Urmăriți permanent cantitățile de carbohidrați pe care le consumați. Aceasta vă va ajuta la menținerea zahărului din sânge sub control. Alegeți carbohidrați bogați în fibre, cum ar fi legumele verzi, fructele, fasole și cereale integrale;
 

4. Controlați la intervale regulate nivelul tensiunii arteriale, colesterolului și trigliceridelor. Diabetul mărește probabilitatea bolilor de inimă, prin urmare trebuie să urmăriți nivelul tensiunii arteriale și a colesterolului. Consultați-vă cu medicul dvs. despre menținerea acestor indicatori sub control. Nu uitați să luați medicamentele prescrise;
 

5. Faceți exerciții cu regularitate pentru a menține o greutate sănătoasă a corpului. Pe lângă toate acestea, exercițiile fizice scad nivelul de stres și, de asemenea, ajută la controlul tensiunii arteriale, colesterolului și trigliceridelor. Faceți cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice pe zi sau orice sport pe placul dvs.
 

6. Dormiți mai mult. Lipsa de somn creează tendința de a mânca maimult, ceea ce va duce la probleme cu menținerea greutății corpului. Persoanele cu diabet zaharat care dorm suficient au adesea obiceiuri alimentare mai sănătoase și niveluri normale de zahăr în sânge.