Anti-piraterie

Anti-piraterie

Mijloace de protecţie ale produselor Balkan Pharmaceuticals

Pe lângă denumirile de medicamente certificate şi admise în producere şi distribuţie, în unele cazuri se întâlnesc şi medicamente contrafăcute. Acestea pot dăuna pacienţilor, nu au efectul pe care îl are produsul original şi dăunează reputaţiei companiei producătoare.
 

Compania farmaceutică Balkan Pharmaceuticals are grijă de consumatori şi elaborează periodic diferite mijloace de protecţie a medicamentelor sale.
 

Ambalajul sofisticat, cu multe elemente de identitate, vizuale şi tactile face dificilă, dacă nu chiar imposibilă contrafacerea produselor noastre.Primul mijloc împotriva pirateriei, dezvoltat de compania noastră, este Sistemul de verificare online a produsului – UPIC. Această modalitate de protecție este implimentată pentru medicamentele în privința cărora s-au semnalat cazuri de contrafacere. Autenticitatea medicamentului poate fi verificată pe site-ul UPIC.

În baza codului, consumatorul poate afla informaţii despre produs, cum ar fi denumirea, numărul de lot, data fabricării sau termenul de valabilitate al medicamentului.

 

Prin introducerea codului medicamentului în formularul de pe site-ul UPIC, aflaţi de câte ori a fost accesată pagina. Acest detaliu poate fi considerat ca indice al autenticităţii produsului. Din moment ce fiecare cutie are un cod unic, codurile care au fost introduse de prea multe ori sunt identificate de sistem ca fiind suspecte. Prea multe verificări ale unui produs indică faptul că produsul este contrafăcut.

Cel mai recent mijloc de protecţie (2018) pentru medicamentele în privința cărora au fost semnalate cazuri de contrafacere, sunt hologramele personalizate aplicate pe ambalajul fiecărui produs. Hologramele reprezintă imagini complexe, alcătuite dintr-o serie de elemente unice, suprapuse.

Hologramele de pe ambalajele de comprimate vor fi marcate cu inscripția „TABLETS”, iar cele de pe ambalajele cu fiole vor avea imprimat lexemul „INJECTABLES”.

Balkan Pharmaceuticals depune eforturi continue pentru a menţine calitatea înaltă a produselor sale şi a-şi proteja consumatorii de produse contrafăcute şi vă îndeamnă să acordaţi atenţie elementelor distincte ale produselor originale Balkan Pharmaceuticals.

Serviciul farmacovigilență (raportarea reacțiilor adverse)

Pentru a raporta o reacție adversă suspectată la oricare dintre medicamentele Balkan Pharmaceuticals, vă îndemnăm să urmați pașii indicați mai jos.

Medicii și lucrătorii medicali vor completa următorul formular:
COMUNICARE DESPRE REACŢIILE ADVERSE ALE MEDICAMENTELOR ŞI ALTOR PRODUSE FARMACEUTICE 
Pacienții vor completa următorul formular:
COMUNICARE DESPRE REAC ȚIILE ADVERSE ALE MEDICAMENTELOR ŞI ALTOR PRODUSE FARMACEUTICE

Formularele completate urmează a fi remise Serviciului farmacovigilență al companiei Balkan Pharmaceuticals prin:
email: [email protected]
fax: +37322503588

La fel, puteți apela +37322536160 și solicita redirecționearea apelului la Serviciul farmacovigilență.