Noutăți

Balkan Pharmaceuticals a amenajat un spaţiu de joacă şi odihnă la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Balkan Pharmaceuticals a amenajat un spaţiu de joacă şi odihnă la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de recreere pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie 2017, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău. Zona a fost renovată şi amenajată de către fabrica de medicamente „Balkan Pharmaceuticals”, pentru a permite copiilor să se simtă ca acasă, chiar dacă sunt nevoiţi temporar să se afle în spital.

În cadrul evenimentului, compania farmaceutică a făcut şi o donaţie de carte spitalului, iar copiii prezenţi la festivitate au avut parte de voie bună şi distracţie asigurată de animatori.Prezentă la inaugurare, Stela Grigoraş, Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat: „Ne bucurăm că aţi reuşit să dezvoltaţi acest ungheraş al fericirii, un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copii. Este un parteneriat foarte frumos, un exemplu de responsabilitate socială a companiei Balkan Pharmaceuticals, care ar trebui să motiveze şi alte companii să investească în proiecte sociale. Atunci când resursele sectorului privat armonizează cu resursele statului şi eforturile sunt comune, rezultatele sunt foarte frumoase, la fel ca cele pe care le vedem astăzi în acest colţişor al fericirii”.Spaţiul de recreere a fost renovat şi amenajat ca parte a unei iniţiative de responsabilitate socială a companiei farmaceutice, ce are ca scop crearea unui loc unde copiii să se simtă ca acasă. Spaţiul a fost dotat cu televizor, canapele, jocuri şi jucării pentru copii şi o mini-bibliotecă, pentru care compania a donat primele cărţi – o ediţie limitată a unei publicaţii pentru copii, tipărită de asemenea, din fondurile companiei.


La rândul său, Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova, a spus: „Particip cu mare bucurie la un astfel de eveniment şi aş dori, din start, să-i felicit pe organizatori pentru că au făcut posibil acest loc minunat. În spital nimeni nu vine de plăcere, de aceea este important să găseşti aici condiţii care să-ţi facă şederea mai plăcută şi, de ce nu, mai utilă. Mă bucur că astfel de lucruri au fost posibile prin îngemănarea eforturilor mediului privat cu unitatea spitalicească de aici şi aş dori să transmit felicitările mele companiei Balkan Pharmaceuticals. Să ne amintim că aceasta este o investiţie de capital sută la sută românească. Mă bucur că din ceea ce produceţi dumneavoastră, vă gândiţi să oferiţi ceva înapoi şi societăţii”.Vasile Cazacu, directorul companiei Balkan Pharmaceuticals a asigurat invitaţii că instituţia va continua să investească în Moldova, inclusiv în astfel de activităţi. „Ca medic şi director al unei instituţii de producere a medicamentelor, cred în eficienţa terapiei medicamentoase, dar în acelaşi timp, noi înţelegem că, pentru un tratament complex, pacientul are nevoie nu doar de medicamente, injecţii, pilule, dar şi de o notă de optimism, de o speranţă oarecare. Prin amenajarea acestui colţişor de joacă şi de relaxare, am hotărât să completăm gama terapeutică a secţiei în cauză. Astăzi venim şi cu o donaţie mai inedită – o carte pentru copii a cărei editare am sponsorizat-o, reieşind din faptul că gadgeturile, toate mijloacele tehnice la moment prevalează în ocupaţia copiilor, iar cărţile au rămas un pic în umbră”.

Întregul lot de carte va fi donat mai multor instituţii medicale şi de învăţământ din Republica Moldova.

„Investind în sănătatea copiilor ne asigurăm viitorul națiunii. Astfel de donații sunt binevenite, este o motivație pentru a da dovadă că există oameni cu suflete mari”, a subliniat Alexandru Holostenco, directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco”.

Prezentă la eveniment, autoarea cărţii, Luiza Ciolac, din România a oferit autografe şi daruri copiilor internaţi în spital. „Cartea noastră se adresează deopotrivă copilaşilor, părinţilor, bunicilor, dar şi personalului de la spitalul Ignatenco, pentru că încercăm să aducem o fărâmă de bucurie în sufletele copiilor. Dar, mai ales, încercăm, la nivelul familiei şi al comunităţii să readucem exerciţiul lecturii”.

„Balkan Pharmaceuticals” este o companie farmaceutică din Republica Moldova, fondată în anul 2006 cu fonduri private româneşti.

Sursă: unimedia.info