Noutăți

Balkan Pharmaceuticals donează soluții dezinfectante și 1000 de viziere pentru lucrătorii medicali

Balkan Pharmaceuticals donează soluții dezinfectante și 1000 de viziere pentru lucrătorii medicali
Securitatea epidemiologica a personalului medical și a pacientilor trebuie sa fie o prioritate absolută în aceste momente. Pentru asigurarea acesteia, Balkan Pharmaceuticals a livrat instituției nou-fondate - Centrului Covid-19 - 500 de litri de soluție dezinfectantă.

Oleg Crudu, directorul Centrului Covid-19 și-a exprimat recunoștinta pentru implicarea sectorului privat în combaterea pandemiei, subliniind importanța solidarizării mediului de afaceri cu lucrătorii din sistemul de ocrotire a sănătații.

Cu referire la situatia actuală a personalului medical, șeful reprezentanței Balkan Pharmaceuticals, George Bacinschi, a menționat:

,,Cu regret, nu sunt mulți. Sunt doar o mână de oameni, pe care, până nu demult, unii ii huleau, altii disprețuiau. Astăzi, înțelegem cu toții, că de ei depinde viața și sănătatea națiunii și că, de fapt, sunt eroii nedecorați ai tuturor timpurilor. Am decis să contribuim și noi la sănătatea și securitatea operațională a medicilor și a staff-ului medical prin donarea de viziere și soluții dezinfectante. Balkan Pharmaceuticals își reitereaza susținerea față de toți cei care poartă halate albe, luptând pentru viața și recuperarea fiecărui pacient."

Reprezentanții Balkan Pharmaceuticals au vizitat 20 de instituții medico-sanitare publice din toată țara
, printre care și Spitalul Clinic Municipal Bălți, Spitalele Raionale din Briceni, Orhei, Strășeni, Edineț, etc., Centrele de sănătate din Călărași, Ungheni ș.a., donând 1000 viziere destinate reducerii riscului de infectare a doctorilor și staff-ului medical cu COVID-19.

Sursă: Agora.md