Noutăți

Compania Balkan Pharmaceuticals finanţează publicarea a 3 manuale de farmacologie

Compania Balkan Pharmaceuticals finanţează publicarea a 3 manuale de farmacologie

În anul 2013, cu susţinerea financiară a companiei Balkan Pharmaceuticals, la Chișinău au fost publicate 2 manuale şi un ghid pentru studenţii şi rezidenţii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, dar şi pentru farmacişti şi specialiştii care elaborează medicamente.


Fiind o companie care activează în domeniul farmaceutic din 2007, Balkan Pharmaceuticals acordă o atenţie deosebită susţinerii iniţiativelor şi cercetărilor ştiinţifice în acest domeniu. Printre autorii acestor publicaţii se regăsesc angajaţii companiei Balkan Pharmaceuticals, care deţin titluri didactice şi ştiinţifice.
 

Manualul „Marketing farmaceutic” este un suport didactic care se axează pe aplicarea principiilor marketingului în activitatea farmaceutică, asistenţa farmaceutică şi prestarea serviciilor în acest domeniu. „Farmaco- şi fitoterapia în ginecologie” este un curs de prelegeri care reflectă unele aspecte contemporane ale farmacoterapiei şi fitoterapiei afecţiunilor ginecologice.
 

La rândul său, Ghidul pentru medici „Medicamentele – baza farmacoterapiei raţionale” este un îndrumar care sistematizează şi prezintă caracteristicile farmacologice şi farmacoterapeutice ale mai multor medicamente. Cartea este destinată medicilor, farmaciştilor şi altor specialişti ai serviciilor medicale, inclusiv celor preocupaţi de elaborarea medicamentelor, rezidenţilor şi studenţilor universităţilor de medicină şi farmacie.
 

Anterior, compania a mai sponsorizat publicarea altor manuale de farmacie, elaborate de profesorii de la Universitatea de medicină, printre care cel de „Farmacotoxicologie”, „Elemente de fitofarmacologie” şi „Farmaco- şi fitoterapia în gastroenterologie”.
 

Finanţarea cercetării şi a editării de materiale didactice în domeniul farmaceutic face parte din strategia de responsabilitate socială corporativă a companiei Balkan Pharmaceuticals.