Noutăți

Compania Balkan Pharmaceuticals susţine campania „Vino cu bunicii la teatru”

Compania Balkan Pharmaceuticals susţine campania „Vino cu bunicii la teatru”

Balkan Pharmaceuticals susţine campania „Vino cu bunicii la teatru”, o iniţiativă a Programului social „60 plus”, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Astfel, timp de o lună, la fiecare bilet cumpărat la spectacolele Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, vizitatorii vor primi unul gratuit, la prezentarea legitimaţiei de pensionar a unuia dintre bunici sau părinţi 60+. Biletele gratuite sunt eliberate graţie fondurilor oferite de Balkan Pharmaceuticals.

„Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” salută şi apreciază ideea campaniei „Vino cu bunicii la teatru”. Suntem bucuroși și mândri să vedem în sala de spectacole persoane trecute de 60 de ani, pentru că înțelegem subtilitățile și posibilităţile lor financiare. Venind cu nepoții la teatru, bunicii au posibilitatea să discute, după spectacol, prestația artistică din scenă a actorilor, mesajul pe care l-au auzit. Aşa are loc comunicarea între generații” a spus Petru Hadârcă, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

 

 

Prezent la conferinţa de presă de lansare a campaniei, Vasile Cazacu, directorul Balkan Pharmaceuticals a menţionat: „Oricine a fost măcar o dată într-o ţară europeană dezvoltată, a avut ocazia să vadă cum o duc vârstnicii de acolo – ies la cafea cu prietenii lor, merg la teatru şi la cinema. Asta ne dorim şi pentru bătrânii noştri. Prin susţinerea campaniei „Vino cu bunicii la teatru” vrem să aducem bucurie vârstnicilor noştri, care vor putea vedea spectacole de calitate, vor petrece timp cu nepoţii și copii lor  în această perioadă frumoasă a sărbătorilor de iarnă”.Campania socială „Vino cu bunicii la teatru” este prima activitate din cadrul Programului social „60 plus”, care a fost lansat prin platforma online 60plus.md.

Directorul programului social „60 plus”, Anastasia Primov a apreciat disponibilitatea Balkan Pharmaceuticals de a se implica, menţionând: „Această campanie este posibilă graţie sinergiei între o iniţiativă socială, o instituţie de cultură şi un agent economic. Am apelat la Balkan Pharmaceuticals pentru că este, în prezent, una dintre companiile cele mai active social. Cheia în care putem să facem activităţi sustenabile este atenţia şi implicarea agenţilor economici care lucrează în Moldova, care plătesc aici impozite şi care, dincolo de faptul că ajută ţara, plătind impozite, se implică activ şi în proiecte sociale”. Pe lângă platforma online şi campania „Vino cu bunicii la teatru”, în cadrul Programului vor fi organizate evenimente publice cu implicarea persoanelor 60+, master-class-uri în care vârstnicii şi tinerii vor face schimb de experienţă şi campanii de informare, ce vor contribui la incluziunea socială a acestui grup de cetăţeni şi comunicarea mai bună între generaţii.

„Balkan Pharmaceuticals” este o companie farmaceutică din Republica Moldova, fondată acum 11 ani, cu fonduri private româneşti. Compania susţine diverse iniţiative sociale prin care promovează sportul, dezvoltarea ştiinţei, grija faţă de copii şi persoane în etate.