Noutăți

Pastile pentru terapia corpului și teatru pentru terapia sufletului

Pastile pentru terapia corpului și teatru pentru terapia sufletului

Pastile pentru terapia corpului și teatru pentru terapia sufletului. În prag de sărbători, Balkan Pharmaceuticals a susținut campania „Vino cu bunicii la teatru” din cadrul proiectului social „60plus”, încurajându-i pe tineri să-și invite bunicii la teatru, oferindu-le celor din urmă bilete gratuite.

Vasile Cazacu, directorul Balkan Pharmaceuticals: „Înțelegem faptul că pe lângă afaceri trebuie să fim social responsabili și să ajutăm persoanele care au nevoie”.


Orice gratuitate costă, astfel, compania farmaceutică Balkan Pharmaceuticals s-a implicat, inclusiv financiar, într-o campanie mai largă de susținere a persoanelor în etate.Anastasia Primov, directoarea Programului social „60plus”: „60plus este un program social care presupune mai multe activități. Noi nu ne limităm doar la lista activităților planificate și când ne-a venit ideea să facem campania „Vino cu bunicii la teatru”, am înțeles că avem nevoie de suport financiar pentru achitarea biletelor gratuite, în acest caz a fost agentul economic Balkan Pharmaceuticals, care au zis „da, noi vrem să ne implicăm”. Ne-am adresat după ajutor și ei au fost foarte deschiși pentru că sunt activi și cred în ideea că e nevoie să te implici social”.

Bunăstarea socială, dar și speranța în ziua de mâine a oamenilor i-a motivat pe cei de la Balkan Pharmaceuticals să se implice în proiectul „Vino cu bunicii la teatru”.Vasile Cazacu, directorul Balkan Pharmaceuticals: „E un proiect destul de interesant ca content, ca intenție. Reieșind din faptul că vârsta este inevitabilă și cândva vom fi și noi pensionari, mai cu seamă există această ruptură dintre generații, vedem acest proiect a fi util”.

Acesta nu e singurul proiect social  realizat de către Balkan Pharmaceuticals în acest an.

Vasile Cazacu, directorul Balkan Pharmaceuticals: „Un alt proiect social a fost sponsorizarea editării unui lot de cărți pentru copii și donarea acestui copiilor bolnavi și bibliotecilor școlare și în paralel a fost amenajarea unui colțișor de joacă la Spitalul „Valentin Ignatenco”.

Compania Balkan Pharmaceuticals este sponsorul unei echipe de judo „Dac Club” și o echipă de futsal „Balkan Pharmaceuticals”, echipa ne poartă numele.

Implicarea companiei a fost înalt apreciată nu doar de colectivul teatrului, dar și de către cei acre au ajuns la spectacole.Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”: „Ieri vorbeam cu spectatorii care ieșeau și un bătrânel mi-a zis „Domnul Hadârcă, uite,  nepotul meu m-a adus la teatru, cu ochii în lacrimi. Jos pălăria. Venind din partea unui agent din sfera medicinei, se îmbină cu terapia sufletului practicăm noi, artiștii. Un laudațio deosebit pentru această companie farmaceutică”.

Anastasia Primov, directoarea Programului social „60plus”: „Noi credem că este un exemplu de urmat pentru alți agenți economici, pentru că asta înseamnă responsabilitate socială în care noi, mână de la mână, putem să facem ca ziua de mâine să fie mai bună”.

„60plus” va avea continuitate în 2018 cu un șir larg de activități care își propun să scoată din anonimat persoanele în etate.Anastasia Primov, directoarea Programului social „60plus”: „Acum avem lansată platforma care este un site informativ pentru trei generații: nepoți, părinți și bunici. Avem activități publice planificate pentru luna martie, unde vom organiza un eveniment public cu discursuri din partea oamenilor 60plus. Planificăm târguri la nivel local cu obiecte realizate de persoanele 60plus, planificăm și anumite evenimente culturale în regiuni”.

Programul social „60plus” este implementat cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova.


Sursă: unimedia.info