Noutăți

PRODUCĂTORII AUTOHTONI ȘI IMPORTATORII DE MEDICAMENTE AU AVUT ASTĂZI O ÎNTREVEDERE CU PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA

PRODUCĂTORII AUTOHTONI ȘI IMPORTATORII DE MEDICAMENTE AU AVUT ASTĂZI O ÎNTREVEDERE CU PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA
Șeful statului a menționat faptul că asigurarea populației cu medicamente, de rînd cu securitatea alimentară, este o chestiune vitală, mai ales în condiții de pandemie. Igor Dodon a exprimat recunoștință celor prezenți pentru atitudinea responsabilă în problema aprovizionării oamenilor cu medicamente.

Părțile au discutat detaliat două subiecte principale: rezervele de preparate necesare în țară și prețurile la medicamente. S-a menționat că aceste lucruri sînt influențate de anumiți factori, precum - prețul impus de producător, fluctuațiile cursului valutar, interdicția impusă de aproape toate țările la exportul de medicamente și inventar pe perioada epidemiei de coronavirus.


În discursul adresat președintelui, directorul general al Balkan Pharmaceuticals - dl Vasile Cazacu, a dat asigurări că fabrica va continua să contribuie la menținerea securității farmaceutice a Republicii Moldova. În acest sens, s-a reiterat prezența în stoc, dar și capacitatea de producere a medicamentelor necesare pentru populație și pentru desfășurarea normală a activității în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Șeful statului, la rândul său, a specificat că conducerea de vîrf a țării va acorda tot sprijinul necesar pentru ca livrările de medicamente pentru sistemul de sănătate și populație în general să fie efectuate fără întreruperi. În acest sens, Igor Dodon a menționat că autoritățile statului sînt pregătite să desfășoare consultări politice cu partenerii externi. De asemenea, Președintele a informat că problemele din ramură vor fi discutate în cel mai scurt timp la nivelul Guvernului Republicii Moldova.

Sursă: prm.md