Exerciții simple pentru ochi sănătoşi

Exerciții simple pentru ochi sănătoşi

Astăzi putem întâlni la fiecare pas oameni cu ochi obosiți din cauza lucrului la computer. Conform statisticii, fiecare al treilea om de pe planetă are probleme cu vederea. Volumul mare de informație pe care o absorbim zilnic necesită un efort constant din partea ochilor, iar aceștea, în mod normal, obosesc.

Multe probleme cu vederea apar anume din cauza supraîncordării ochilor. Relaxarea acestora este necesară chiar și oamenilor cu vedere foarte bună. După perioade îndelungate de lucru intens, pot apărea așa simptome ca ochi uscaţi, roşii, slăbirea vederii la distanță, etc. Ce să mai spunem despre cei, a căror vedere lasă de dorit? În acest caz relaxarea ochilor este strict necesară.

Deseori, după o activitate îndelungată la computer, citit sau alt gen de lucru cu diverse documente, putem simți oboseală și tensiune în ochi. Pentru a evita aceste simptome este nevoie de a întrerupe lucrul în fața ecranului pentru câteva exerciții simple.

Exerciții cu ochii închiși:

  • Mișcări orizontale a ochilor din stânga în dreapta și invers;
  • Mișcări verticale din sus în jos;
  • Relaxați sprâncenele. Rotiți lent globii oculari din stânga în dreapta și invers.


Exerciții cu ochii deschiși:

  • Desenați lent cu ochii, într-un tact cu respirația, forma unei cifre „8”. A se repeta 5-7 ori;
  • Clipiți des.


Toate exercițiile pentru ochi pot fi efectuate în ordinea prezentată sau combinate. Este de dorit să le efectuați în zilnic, precum și să folosiți unul sau mai multe dintre aceste exerciții pentru pauze regulate în timpul lucrului. În cazul în care observaţi că vederea vi se înrăutăţeşte, adresaţi-vă la medic pentru o consultaţie profesionistă.