Cum să rămâi frumoasă și sănătoasă iarna

Cum să rămâi frumoasă și sănătoasă iarna

Iarna este anotimpul care pune de obicei probleme frumuseții și sănătății corpului. Însă cu o alimentație corectă şi o îngrijire specială, iarna te poți menține într-o formă fizică de zile mari: cu un corp sănătos, ten proaspăt și păr frumos.

Alimentația perfectă

În perioada rece a anului organismul este mult mai solicitat din cauza temperaturilor scăzute. În consecință, metabolismul are nevoie de mult mai multe proteine de calitate, de minerale și de multe vitamine. Cu toate astea, alimentația trebuie să fie echilibrată: nu trebuie să mănînci nici mai mult, nici mai gras, nici mai dulce decît de obicei, pentru a-ți pregăti corpul să facă față frigului.

Masa de dimineață este mai importantă ca niciodată în perioada rece. Așa că mănîncă bine dimineața: un ou tare, pîine integrală cu miere, carne albă, cereale, iaurt, lapte. Dar, indiferent ce alegi, adaugă o salată de fructe sau legume, care te va face să ai o zi minunată.

Noi vă oferim o rețetă de salată, care la capitolul timp de pregătire înseamnă fix cinci minute, dar care vă va asigura cu energie pentru următoarele 24 de ore:

Se ia un măr sau o pară, o mandarină sau o portocală, obligatoriu un morcov mic, boabele unui ciorchine de strugure sau o lingură de stafide, cîteva picături de suc de lămîie proaspăt stoarsă, 15-20 de picături de propolis lichid (îl găsiți în farmacii sau la apicultori), adăugați o linguriță de miere și puțină apă. Se amestecă toate aceste ingrediente curățate și tăiate în bucățele. Salata se consumă, cu tot cu sucul lăsat, imediat după ce a fost făcută. 

Imunitatea la înălțime

Pentru a face față tuturor atacurilor virale și bacteriene din perioada de iarnă, organismul are nevoie de apărarea sistemului imunitar. Soluţia este să-ți detoxifici corpul și să-ţi protejezi căile respiratorii.

Rețeta unui ceai ce-ți va întări imunitatea v-o oferim noi. Combinați trei linguri de cimbru, cu trei linguri de echinaceea uscată (farmacii, magazinele bio) și două linguri de frunze de eucalipt uscat (tot din magazinele de tip bio sau farmacii). Se adaugă coaja de portocală, pentru aromă. O linguriță de amestec este suficientă pentru o cană de ceai, ce trebuie băut pe parcursul a două săptămîni. Ceaiul se bea îndulcit cu miere, împreuna cu o felie de lămîie.

Un ten luminos din mijlocul verii  

Variațiile de temperatură și aerul uscat din încăperile încălzite centralizat reprezintă o mare problemă pentru tenul nostru. Nu în zadar în perioada rece a anului tenurile ofilite, fețele palide și lipsite de strălucire devin pentru foarte multe persoane – o normă. Pentru a preveni astfel de cazuri pielea trebuie îngrijită mai atent decît de obicei. Un ten bine hidratat va împiedica vîntul și aerul rece al iernii să îl usuce. Astfel, se va reduce și numărul de noi, mic şi riduri.

Propunem atenției Dvs. rețeta unei măști, ce va hrăni pielea în profunzime, redîndu-i strălucirea din mijlocul verii. Ingredientele sunt simple și se găsesc în toate magazinele naturiste și farmacii: o lingură de argilă albă, o linguriță de spirulină pudră, o jumătate de linguriță de ulei din nuci de Macadamia, trei-cinci picături de ulei de lămîie, vitamina E (o capsulă cu ulei – de la farmacie).
Amestecăm spirulina cu argila. Adăugăm uleiurile și puțină apă plată pînă rezultă o pastă groasă. Întindem masca pe fața bine curățată și lăsăm masca să acționeze 10 - 15 minute. Este recomandată o dată pe săptămînă, pînă vine primăvara.

Magia unui păr frumos

În timpul iernii părul trebuie să facă față frigului, vîntului, umidității, căldurii artificiale, schimbărilor bruște. La acestea se mai adaugă - pălăriile, șepcile, șalurile și alte accesorii, indispensabile în acest sezon, efectele cărora  sunt devastatoare pentru părul tău. Soluția este această mască, un adevărat festin pentru păr, ce va ajuta la regenerarea firului de păr și la hrănirea acestuia

Ingrediente: un ou, o lingură de ulei de măsline, o lingură de gel de aloe vera (în magazinele naturiste), o lingură de miere. Încălziți uleiul amestecat cu mierea la bain-marie cîteva minute. Adăugați gelul de aloe și un ou, bătut bine înainte. Masca se întinde pe părul curat și ud, de la rădăcină la vîrf, o data pe lună și se ține circa trei ore. Pentru ca părul să rămînă ud pe parcursul acestor ore - el se acoperă cu o folie de plastic. Masca se îndepărtează doar cu apă caldă.