Noutăți

Agenția medicamentului și dispozitivelor medicale a certificat GMP fabrica Balkan Pharmaceuticals

Agenția medicamentului și dispozitivelor medicale a certificat GMP fabrica Balkan Pharmaceuticals

La 26.06.2017, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a Republicii Moldova a eliberat fabricii de medicamente Balkan Pharmaceuticals - Certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricație a medicamentelor (GMP) de uz uman, în privința produselor sterile (preparate aseptice - lichide volume mici și suspensii injectabile, preparate sterilizate final), produse nesterile (capsule, comprimate, pulberi pentru soluții/suspensii de uz oral) dar și a testelor pentru controlul calității.

Certificatul GMP Nr. AMDM/MD/GMP/001/2017 este al doilea certificat eliberat fabricii de medicamente Balkan Pharmaceuticals, de la intrarea în vigoare a Ordinului Ministerului Sănătății Nr. 309 din 26.03.2013 cu privire la aprobarea regulilor de bună practică de fabricație a medicamentelor (GMP) de uz uman.

Reglementarile GMP presupun o abordare a procesului de fabricație bazată pe calitate, în acest fel asigurându-se eliminarea posibilităților de contaminare, eroare și confuzie în catalogare, elemente foarte importante și cu risc enorm tinând cont de specificul produselor farmaceutice. Doar 6 producători din Republica Moldova dispun de Certificat GMP.


Sursă: amed.md