Noutăți

(Articol) Medicamente compensate de la Balkan Pharmaceuticals

(Articol) Medicamente compensate de la Balkan Pharmaceuticals

Articol publicat în ediția Aprilie-Mai a revistei Aquarelle, despre medicamentele compensate fabricate de compania Balkan Pharmaceuticals.

„Companiile autohtone pot produce peste 70% din aceste medicamente. Parametrii tehnici, cât și faptul că în această listă se regăsesc multe medicamente standard si puține noi. Astăzi, compania produce mai mult de 60 de preparate și numărul acestora va crește cu timpul.

În prezent, Balkan Pharmaceuticals oferă mai mult de 30 de produse, care sunt incluse în lista medicamentelor compensate, pentru uz terapeutic. Din moment ce statul oferă compensare parțială prin Compania Națională de Asigurări în Medicină (50-70%), compania noastră a venit cu inițiativa de a compensa suma rămasă, scăzând prețurilor medicamentelor. Astfel, pacientul cu o rețetă pentru medicamente compensate le pot obține gratuit. Subliniem că 80% din medicamentele noastre care sunt incluse în lista celor compensate, pot fi obținute absolut gratuit!

Pe lângă medicul de familie, medicamentele compensate pot fi prescrise de pediatru, și în unele cazuri, de endocrinolog, psihiatru, neurolog. Pentru a obține medicamente compensate, trebuie să fii asigurat (să deții polița de asigurare medicală); să obții o rețetă pentru medicamente compensate de la medic; să prezinți la farmacie rețeta, buletinul de identitate (pentru copii certificatul de naștere) sau formularul 09. În farmacie, vi se vor propune câteva preparate diferite după cost care conțin  substanța activă prescrisă de medic. Medicamentele compensate sunt disponibile în toate farmaciile care au semnat un contract cu CNAM a semnat un contract (precizează cu medicului de familie la care farmacii trebuie să te adresezi).”


Sursă: aquarelle.md