Noutăți

Balkan Pharmaceuticals a susținut primul simpozion național de Oncologie din Republica Moldova

Balkan Pharmaceuticals a susținut primul simpozion național de Oncologie din Republica Moldova

Joi, 13 octombrie 2016, în incinta Institutului Oncologic din Republica Moldova a avut loc ceremonia de inaugurare a Simpozionului Național de Oncologie cu participare internațională. Evenimentul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Institutul Oncologic și Societatea Oncologică din Republica Moldova, cu susținerea financiară a companiei Balkan Pharmaceuticals.


 

Simpozionul cu genericul „Vigilența oncologică în activitatea medicală, depistarea precoce și tratamentul tumorilor” a fost dedicat aniversării a 40-a de la fondarea Catedrei de Oncologie, Hematologie și Radioterapie a USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.
 

Conform statisticilor, în Republica Moldova există circa 48000 de persoane care au fost diagnosticate cu cancer, iar peste 6000 de bolnavi decedează anual din această cauză. Maladiile oncologice constituie cea de-a doua cauză principală a mortalității în țară (după maladiile cardiovasculare), fiind o problemă majoră pentru sistemul sănătății din Moldova.
 

„Încă de la crearea companiei Balkan Pharmaceuticals, în 2006, susținem diferite proiecte sociale și medicale. Fiind în relații bune cu Universitatea de Medicină, susținem cursuri de perfecționare, participăm la evenimente cu tematică medicală. De asemenea, oferim suport Societății studenților farmaciști. Acordăm o deosebită atenție colaborării cu Institutul Oncologic din Republica Moldova, pentru care am donat preparate oncologice. Vom continua cu siguranță această practică și în viitor pentru a susține pacienții care au nevoie de ajutorul nostru în lupta lor contra acestei maladii”, a spus Sergiu Cerlat, șeful reprezentanței companiei Balkan Pharmaceuticals Moldova.În prezent, compania Balkan Pharmaceuticals produce 20 de denumiri de medicamente oncologice. Datorită noului complex de producere al companiei, unul dintre cele mai mari din Europa de Est, Balkan Pharmaceuticals va produce medicamente oncologice de generație nouă.
 

„Securitatea sănătății populației depinde inclusiv de asigurarea cu medicamente calitative. Ele trebuie sa fie accesibile, și de dorit, mai ieftine. În acest sens, compania Balkan Pharmaceuticals este un exemplu bun, fiind un producător local responsabil care face tot posibilul pentru a spori calitatea vieții populației. Balkan Pharmaceuticals ne-a ajutat, cu diferite ocazii, să organizăm evenimente similare”, a declarat Profesorul Universitar Ion Mereuță, Șeful Catedrei Oncologie, Hematologie și Radioterapie.
 

Susținerea evenimentelor din mediul academic face parte din politica de responsabilitate socială a companiei Balkan Pharmaceuticals. În 2016, compania a susținut mai multe proiecte sociale.