Noutăți

BALKAN PHARMACEUTICALS AJUTĂ ÎN LUPTA CU CANCERUL

BALKAN PHARMACEUTICALS AJUTĂ ÎN LUPTA CU CANCERUL
În perioada 3-8 iunie, în Moldova, se marchează „Săptămâna Anticancer”. În ultimii 25 de ani numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în creştere. Conform datelor Institutului Oncologic, în anul 2012, au fost luaţi la evidenţă 8204 bolnavi primari, în creştere faţă de anul precedent (8080). Lupta cu cancerul au pierdut-o 5734 persoane în 2012, cu 102 cazuri mai mult decât în anul precedent. Totodată, a crescut şi numărul de pacienţi la care tumorile s-au depistat în primele stadii (37,5% în 2012, faţă de 34,3% în 2011), când boala poate fi tratată, iar pacienţii reabilitaţi.


 
 
Pentru a spori nivelul de informare al populaţiei despre factorii de risc, modalităţi de prevenire şi tratamentul cancerului, compania Balkan Pharmaceuticals a iniţiat campania „Ajută în lupta cu cancerul”. În cadrul campaniei, am organizat evenimentul de donare a unui lot de medicamente în valoare de 1,5 milioane lei din partea companiei Balkan Pharmaceuticals către IMSP Institutul Oncologic.
 
 
La eveniment au participat Andrei Usatîi, Ministrul Sănătăţii, Victor Cernat, directorul general al IMSP Institutul Oncologic, Silviu Chiru, director general al companiei Balkan Pharmaceuticals, în jur de 200 de medici.


 
 
„Am decis ca, prin această donație, să ne alăturăm luptei împotriva acestei grave maladii, mai ales că ne aflăm în Săptămâna de prevenire a cancerului. Problema sănătății publice nu este doar o problemă a autorităților. Este problema fiecăruia din noi. Astfel, este salutabilă implicarea organizațiilor și companiilor în promovarea modului sănătos de viață, a utilizării raționale a medicamentelor, a prevenirii și tratării bolilor. Cu atât mai important este rolul companiilor private, deoarece acestea dispun de potențial și mijloace necesare pentru a contribui direct la rezolvarea unor probleme de importanță maximă, precum este problema tratării și prevenirii cancerului.” Silviu Chiru, director general al companiei Balkan Pharmaceuticals.


 
 
În cadrul evenimentului, compania Balkan Pharmaceuticals a transmis, cu titlu de donaţie, un lot de 600 de cutii de Letrozol şi 600 de cutii de Anastrozol, în valoare totală de 1,5 milioane lei, Institutului Oncologic. Letrozol şi Anastrozol sunt preparate anti-hormonale, care se administrează mai ales femeilor cu cancer a glandei mamare şi de col uterin. Rolul acestor medicamente este să stopeze emisia de hormoni, care, în caz contrar, duc la progresarea maladiei.
 
 
Victor Cernat: „Este o donaţie foarte importantă pentru noi. Deşi tratamentul este gratis pentru bolnavii de cancer, posibilităţile financiare sunt reduse. Avem multe paciente care necesită tratament cu aceste preparate. Femeile fac câte 14-15 cure de tratament pe an. Acestea ajung să ne coste sute de mii de lei.”


 
 
####
 
 
Despre Balkan Pharmaceuticals 
 
Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică, fondată în 2007. Compania produce, la moment, 127 de denumiri de medicamente, printre care preparate anti-tumorale, hormonale, preparate cu efect asupra sistemului nervos, a celui cardio-vascular, digestiv, preparate cu efect antiinflamator şi analgezic. Balkan Pharmaceuticals este o investiţie românească importantă. Pe lângă fabrica din Chişinău, în ultimii 5 ani compania a investit în construcţia noii fabrici din comuna Sîngera, care urmează să fie dată în exploatare în septembrie 2013. 

http://www.timpul.md/articol/in-lupta-cu-cancerul-balkan-pharmaceuticals-a-donat-medicamente-in-valoare-de-15-mln-lei-institutului-oncologic--44482.html