Noutăți

Balkan Pharmaceuticals şi-a prezentat medicamentele la evenimentul ce a marcat 120 de ani de la fondarea Spitalului Clinic de Psihiatrie

Balkan Pharmaceuticals şi-a prezentat medicamentele la evenimentul ce a marcat 120 de ani de la fondarea Spitalului Clinic de Psihiatrie

Compania Balkan Pharmaceuticals şi-a prezentat medicamentele cu efect asupra sistemului nervos în cadrul conferinţei ştiinţifico-practice organizate cu ocazia aniversării a 120 ani de activitate a Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chişinău.
 

Evenimentul este organizat anual pe 10 iulie, în acest an fiind invitați cercetători științifici și medici psihiatri din spitalele din Moldova, România și Rusia. La conferinţă medicii au prezentat unele rezultate ale cercetărilor efectuate, au descris efectele unor preparate asupra diferitor forme de tulburări mintale, metode de tratament şi produse care s-au dovedit a fi eficiente pe parcurs.


 

Nicolae Bacinschi, doctor habilitat, conferențiar universitar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a făcut o prezentare amplă a produselor Balkan Pharmaceuticals şi efectul lor în tratarea unora din cele mai frecvente tipuri de afecțiuni ale sistemului nervos.
 

„Dacă medicamentul este eficient, pacientul este mulţumit. Preparatele eficiente întorc pacientul la viaţă, el devine adecvat, contactabil şi, practic, are loc o schimbare a calităţii vieţii lui. Astfel, creşte încrederea pacientului în medicul care i-a prescris anume acest tratament. Balkan Pharmaceuticals este una din puţinele companii farmaceutice din Moldova care investeşte în calitatea producţiei. Este printre puţinele din ţara noastră care au certificatul GMP, adică procesul de producere a medicamentelor corespunde standardelor internaţionale”, a menţionat Nicolae Bacinschi.La standul companiei, participanții la conferinţă au avut ocazia să se familiarizeze cu o gamă variată de preparate psihotrope fabricate de Balkan Pharmaceuticals. Este vorba despre Velaflaxină, Vincamină, Clozapină, Maprotilină, Lamotrigină, Vinpocitină etc.
 

Balkan Pharmaceuticals îşi prezintă pentru prima dată medicamentele psihotrope la un eveniment cu generic medical psihotrop. Pentru companie, participarea la conferința științifico-practică este o ocazie de a se afirma cu produsele farmaceutice psihotrope atât pe piața locală, cât și internațională şi de a face schimb de informații și bune practici privind tratamentul pacienţilor.


 

Evenimentul este organizat de către Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chişinău, cu suportul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” şi al Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Sursa: Unimedia