Noutăți

Un jurnalist francez în vizită la fabrica Balkan Pharmaceuticals

Un jurnalist francez în vizită la fabrica Balkan Pharmaceuticals

Balkan Pharmaceuticals l-a primit în vizită luni, 1 februarie 2016, pe jurnalistul francez Xavier Deleu la fabrica sa de producere a medicamentelor din Chișinău.


Pe parcursul vizitei, jurnalistul a avut ocazia să vadă spaţiile cu acces redus din interiorul fabricii din Chișinău şi să discute cu administraţia companiei şi unii angajaţi. Jurnalistul a făcut o vizită şi la fabrica nouă din Sîngera a Balkan Pharmaceuticals, amenajată în proporţie de 85%. La final, echipa de filmare a vizitat şi cel mai mare depozit de medicamente din Republica Moldova, de unde sunt redistribuite în farmacii majoritatea produselor Balkan Pharmaceuticals.


„Suntem onoraţi că domnul Deleu a ales în Moldova anume compania noastră. Este o ocazie bună pentru Balkan Pharmaceuticals de a comunica consumatorilor că suntem o companie responsabilă, ce respectă întocmai standardele naţionale şi internaţionale de producere a medicamentelor”, a declarat Vasile Cazacu, şef departament înregistrări Balkan Pharmaceuticals.


Xavier Deleu, jurnalist
: „Pregătesc un film documentar despre piaţa globală de medicamente, o piaţă cu o concurenţă foarte mare. Într-o lume globalizată, o lume unde oamenii îşi fac griji privind sănătatea lor, unde guvernele se preocupă de sănătate, cred că este un moment potrivit pentru a cerceta acest subiect. Deocamdată sunt la începutul investigaţiei, Moldova fiind una din primele destinaţii, iar următoarea va fi SUA. Scopul meu este să văd de unde vin şi cum sunt produse medicamentele comercializate în diferite ţări.”


Vizita de documentare a echipei din Franţa şi subiectul pe care îl cercetează vine în concordanţă cu activităţile de responsabilitate socială corporativă ale Balkan Pharmaceuticals. Încă de la începutul activităţii, compania desfăşoară campanii sociale şi de informare despre modul sănătos de viaţă, despre siguranţa medicamentelor, dar şi lupta împotriva medicamentelor contrafăcute şi protecţia consumatorului.


Balkan Pharmaceuticals este companie farmaceutică creată în anul 2006. La moment, în fabrica sa din Chișinău compania produce 127 de denumiri de medicamente. Din anul 2013 compania a obţinut Certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricaţie a medicamentelor (GMP).