News

The succes of Balkan Pharmaceuticals Futsal team

The succes of Balkan Pharmaceuticals Futsal team

Duminică, 29 aprilie, s-a încheiat ediția 2017-2018 a Ligii Kelme la Futsal (liga profesionistă supremă din Republica Moldova), în care participă și echipa companiei Balkan Pharmaceuticals. Băieții noștri au înregistrat un progress considerabil, sub conducerea antrenorului Vladimir Tanurcov și îndrumările off-pitch ale lui Vladimir Vusatîi, ultimul fiind și antrenorul principal al echipei naționale de futsal a Republicii Moldova.

În actuala ediție a campionatului, echipa Balkan Pharmaceuticals s-a clasat pe locul 4, cu 21 de puncte la activ. Băieții noștri au jucat 14 meciuri, în care au obținut 6 câștiguri, 3 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri.

În meciul de deschidere, Balkan Pharmaceuticals a reușit un câștig surprinzător împotriva vice-campioanei sezonului anterior – FC Râmbcom, scor 5:3. Câte un gol pentru echipa noastră au marcat Ilie Lîs, Ion Untilov, Dumitru Ciubotaru, căpitanul – Alexandru Eremia, dar și noul coechipier – Mihail Bogaciuc. Un joc deosebit a demonstrat și portarul echipei – Victor Moldovan, care a jucat primul său meci în culorile Balkan Pharmaceuticals.

Într-un interviu acordat după meci Federației de Futsal, Vladimir Tanurcov, antrenorul principal al echipei noastre, a menționat că: „Primul meci este foarte important. A fost necesar să începem cu o victorie. Băieții au fost bravo, au muncit mult și cu atât mai plăcut este că nu au făcut-o în zadar. Cred că victoria este bine meritată. Am fost hotărâți să câștigăm”.

Suprizele însă abia aveau să înceapă. În meciul celei de-a doua etape, băieții noștri au reușit un rezultat incredibil de 14:0, împotriva noii promovate PGU-Sokol (Tiraspol). Acesta a fost primul meci fără goluri primite, de la înființarea echipei noastre. S-au remarcat Andrei Florea, cu 4 goluri, Dumitru Ciubotaru cu 3 goluri, Mihail Bogaciuc și Ilie Lîs cu câte 2 goluri, Vladislav Bugneac, Alexei Untilov și Alexandru Eremia cu câte 1 gol. Victoria băieților noștri a fost subliniată și de redacția site-ului futsal.md, care scria că „Balkan Pharmaceuticals nu a lăsat piatră pe piatră din temelia celor de la PGU Sokol”.Orice victorie implică și o doză mare de responsabilitate. Astfel, greutatea victoriilor anterioare combinată cu stilul defensiv al adversarilor au făcut ca băieții noștri să reușească doar un rezultat de egalitate, scor 3:3, împotriva Victoriei Buiucani, care era considerată outsider al acestei confruntări. La mijlocul reprizei a doua, Balkan Pharmaceuticals era condusă cu scorul de 3:2. Totuși, cu 4 minute înainte de final, golul lui Mihail Bogaciuc i-a asigurat echipei noastre un rezultat de egalitate și, respectiv, 1 punct în clasament.

Meciul etapei a 4-a a fost unul principial pentru Balkan Pharmaceuticals, fiind jucat împotriva unei echipe cu tradiții în futsalul autohton – Olimpia Bălți. Deși băieții noștri au condus de două ori pe parcursul meciului, cu 2:0, apoi cu 3:2 – în final nu au reușit decât un rezultat de egalitate, scor 4:4. S-au remarcat Ion Untilov, cu 2 goluri și Mihail Bogaciuc și Dumitru Ciubotaru, cu câte 1 gol înscris. Punctul obținut în urma acestei confruntări urma să facă diferența în tabelul de marcaj la sfârșitul campionatului.

La această fază a campionatului, echipa băieților noștri era deja catalogată drept „surpriza sezonului”, fiind una din cele 2 echipe (a doua după Dinamo) care nu au suferit înfrângeri în primele 4 meciuri. Totodată, Balkan Pharmaceuticals se afla printre lideri și la capitolul goluri marcate (26). Acest succes, de rând cu cele 6 goluri marcate în campionat, i-au asigurat jucătorului echipei noastre – Mihail Bogaciuc, prima selecție la echipa națională de futsal, în dubla jucată împotriva selecționatei Turciei. Moldova a învins în ambele meciuri, iar Bogaciuc, în semn de recunoștință pentru încrederea acordată, a înscris un gol în cea de-a doua confruntare, contribuind la scorul final de 3:1.

Totuși, diamantul Balkan Pharmaceuticals, care abia începea să prindă luciu, a fost umbrit de stălucirea celor de la FC Classic și Dinamo, în etapele ce aveau să urmeze. Băieții noștri a suferit două înfrângeri consecutive – 2:4 și 2:5.Mai dureroasă ca cele două înfrângeri, s-a dovedit a fi egalitatea din meciul cu Atletico, scor 2:2. Băieții noștri au arătat, pe teren străin, un meci mai bun decât adversarii, impunându-se până în minutul 33 cu scorul de 0:2, datorită dublei înscrise de vice-capitanul Alexei Untilov. Acest lucru nu a fost suficient însă pentru a menține un rezultat de victorie, Atletico egalând în ultimile clipe ale meciului prin golul lui Alexandru Grigorescu.

„A fost un meci cu sânge, la propriu” – își aduce aminte Gheorghe Apostol, managerul echipei de futsal Balkan Pharmaceuticals. „Eram absorbit de lupta din teren. Băieții jucau fără căpitan, Alexandru Eremia fiind suspendat pentru o etapă, din cauza cartonașului roșu din meciul cu Dinamo. Echipa avea nevoie de o victorie pentru confortul psihologic înainte de vacanța de iarnă. La primul gol înscris de Alexei Untilov m-am emoționat atât de mult, încât în vâltoarea euforiei, mi-am spart capul de o construcție metalică incorporată în peretele sălii sportive Alexia. După meci, glumeam cu băieții că mi-am vărsat sângele pentru o remiză”.

Deși prima jumătate a sezonului nu s-a terminat tocmai pe o notă pozitivă, începutul celei de-a doua s-a demonstrat a fi unul incendiar. Mai întâi, băieții noștri au reușit un câștig împotriva celor de la Râmbcom, scor 0:2, iar apoi s-au impus cu un catagoric 0:6 în meciul din deplasare, împotriva celor de la PGU Sokol. Rezultatele bune au continuat și în etapa a 10, când Balkan Pharmaceuticals i-a bătut pe cei de la Victoria Buiucani cu scorul de 5:2. Ion Untilov a reușit câte o dublă în fiecare din ultimile două meciuri.


În returul împotriva Olimpiei Bălți, băieții noștri și-au demonstrat colții și au condus cu 1:2 până în ultimul minut al meciului, dar nu au reușit să obțină nici un punct. Adversarii au egalat cu un minut înainte de final, iar apoi, au profitat de o gafă în aparare care a dus la autogolul lui Ciubotaru – scor final 3:2.

Au urmat două meciuri grele, împotriva echipelor care luptau pentru titlul de campion – FC Classic și Dinamo. Din păcate, Balkan Pharmaceuticals nu a reușit să le fure puncte adversarilor, fiind învinsă în ambele meciuri – 3:5 cu FC Classic și 1:4 cu Dinamo.Matematic, la această etapă, Balkan Pharmaceuticals pierduse lupta pentru podium. Locul 3 era disputat într-un meci direct între echipa FC Râmbcom și Olimpia Bălți, care aveau cu 3 și, respectiv, 2 puncte mai mult decât băieții noștri, în clasament. Olimpia a irosit șansa de a obține medalia de bronz, fiind învinsă de Râmbcom cu scorul de 4:3, în ultima etapă a campionatului.

Pentru a se ridica pe poziția a 4-a în tabel, Balkan Pharmaceuticals era condamnată la o victorie împotriva celor de la Atletico. Băieții noștri nu au dezamăgit și au reușit un meci dinamic și rezultativ, scor final 4:2. Două goluri le-a marcat Dumitru Ciubotaru, care a și-a adjudecat poziția de cel mai bun marcator al echipei, având 13 goluri la activ și ocupând poziția a 7-a în clasamentul goal-getter-ilor. Câte un gol în ultimul meci au reușit și căpitanul Alexandru Eremia și vice-căpitanul Alexei Untilov.

Astfel, Olimpia Bălți, care ne-a furat pe parcursul sezonului 4 puncte și ne-a lipsit de medalia de bronz, a fost împinsă pe treapta a 5-a din tabel, diferența dintre locurile 4 și 5 fiind doar de un singur punct.Întrebat, în luna martie – „Ce înseamnă Balkan Pharmaceuticals pentru tine?”, vice-căpitanul Alexei Untilov a răspuns „În primul rând seriozitate și încredere – un etalon al calității și stabilității – care mă impune atât pe mine, cât și întreaga echipă, să corespundem standardelor înalte”. Câteva săptămâni mai târziu, a reușit, împreună cu coechipierii, să demonstreze întregii țări că echipa Balkan Pharmaceuticals este, într-adevăr, un etalon al calității în futsal.

La finalul campionatului, Balkan Pharmaceuticals le-a mulțumit sportivilor și i-a asigurat de susținere și în sezonul următor, în care, suntem siguri, vom lupta deja pentru medalii.
Foto: Marin Mucuță

IMPORTANT NOTE

11111

Due to the increasing reports of fraud using the Balkan Pharmaceuticals trademark, we inform you that:

  1. The ONLY official website of the company is https://balkanpharmaceuticals.com/
  2. Balkan Pharmaceuticals does NOT sell products through online stores and e-mails
  3. Balkan Pharmaceuticals does NOT ship packages and does NOT request payments through Western Union, MoneyGram or other international transfer systems (SWIFT, BTC, Crypto currencies) 
  4. All employees at Balkan Pharmaceuticals exclusively use corporate email addresses with domain @balkanpharmaceuticals.com. Please check this when responding to e-mails. Any request to make contact through other addresses is an attempt of fraud!
  5. We recommend that you learn about the latest methods of protection of Balkan Pharmaceuticals products, as well as verify the authenticity of our products, via https://b-p.md/

The health of our patience is our type priority.