Noutăți

Un nou mijloc de protecție împotriva medicamentelor contrafăcute

Un nou mijloc de protecție împotriva medicamentelor contrafăcute

Compania Balkan Pharmaceuticals are grijă de consumatori şi elaborează periodic diferite mijloace de protecţie a medicamentelor sale.

 

Cel mai recent mijloc de protecţie, implementat începând cu ianuarie 2018, sunt hologramele personalizate aplicate pe ambalajul fiecărui produs Balkan Pharmaceuticals în privința cărora au fost semnalate cazuri de contrafacere. Hologramele reprezintă imagini complexe, alcătuite dintr-o serie de elemente unice, suprapuse.


Hologramele de pe ambalajele de comprimate vor fi marcate cu inscripția „TABLETS”, iar cele de pe ambalajele cu fiole vor avea imprimat lexemul „INJECTABLES”.


 

Un alt element de protecție împotriva medicamentelor contrafăcute este design-ul sofisticat al ambalajelor Balkan Pharmaceuticals. Acesta reprezintă mai multe elemente de identitate vizuale și tactile, cele mai importante fiind:

1. Forma embosată (palpabilă) a denumirii produsului și a dozei.
2. Forma embosată a logo-ului oficial Balkan Pharmaceuticals.
3. Cromatica ambalajului, implicit umbra de culoare bleu din colțul acestuia.
4. Seria produsului, data fabricării și expirării lui, imprimate cu caractere punctate.

 

Cel mai important mijloc de protecție al medicamentelor Balkan Pharmaceuticals rămâne a fi Sistemul UPIC de verificare online al produsului. Această modalitate de protecție este implimentată pentru medicamentele în privința cărora s-au semnalat cazuri de contrafacere și presupune că pe fiecare blister sau fiolă din ambalaj, este imprimat un cod unic, ce poate fi verificat accesând site-ul b-p.md.

 

Vă îndeamnăm să acordaţi atenţie elementelor distincte ale produselor originale Balkan Pharmaceuticals.